Dösjebro Ankrace 2017

Fjolåret bjöd på strålande solsken och en rekordstor publik som såg anka nr 67 simma först över mållinjen. Nu har ankorna laddat ett helt år och är taggade att tävla igen.

Årets upplaga av Dösjebro ankrace går av stapeln den 10:e juni.

Kl. 14:00

Försäljning av anknummer vid gamla stenbron. Barn och vuxna tävlar var för sig men med samma ankor. Detta innebär att det går att välja samma nummer till de vuxna som till barnen. Pris per anka: 10 kr. (I år kan vi även ta emot betalning för ankorna med Swish.)

Kl. 15:00

Går starten av stapeln. Ankorna följs längs ån till målgång vid bron nedanför boulebanorna (Åkroken). Beroende på vattenstånd och andra omständigheter kan racet ta olika lång tid. Uppskattningsvis väntas ankorna glida in i mål efter 30 minuter.

Vid målgången kommer Dösjebro Scoutkår att sälja korv och dryck som kan avnjutas då de lyckliga vinnarna presenteras och belönas med fina priser.

Kontaktperson för arrangemanget:
Maria Larsson, 0767-20 96 13