Bo i Dösjebro

Är du nyfiken på Dösjebro?

Byn ligger längs Saxån i ett naturskönt hörn av Kävlinge kommun och människor har uppskattat att bo på denna plats sedan järnåldern. Dösjebro växer stadigt och idag är vi ca 900 invånare. Här finns natur och lantliv men också närheten till storstaden. Alla storstäder i sydvästra Skåne ligger på ett bekvämt pendlingsavstånd med tåg eller bil.

Boende

För dig som har funderingar på att flytta till Dösjebro så finns alla boendeformer representerade. Här finns både hyreslägenheter, bostadsrätter och villor. För dig som vill bygga eget finns även lediga tomter.

Förskola och skola

Här finns dagis/förskola och skola åk F-6. På Granstugan anordnas öppen förskola för de allra yngsta i V:a Karaby Pastorats regi.

Tåg, bil och flyg

Tack vare byns tågstation med täta avgångar mot Helsingborg och Lund/Malmö är det lätt att byta naturen mot stadspuls eller pendla till- och från jobbet. Med ett par kilometer till E6 ligger Dösjebro även på ett bekvämt bilpendlingsavstånd oavsett om man vill åka söderut eller norrut. Ska du ut och flyga når du enkelt Kastrup med tåg.

Näringsliv och shopping

Galleria Center Syd i Löddeköpinge med affärer, lekland och gym m.m. ligger på 7 minuters bilavstånd. Alla stora matkedjor finns dessutom representerade där. Även i Kävlinge finns utbud av affärer.

Långtgående planer finns för att öppna en bensinmack i Dösjebro under hösten 2016 och i förlängningen även en butik i anslutning till bensinmacken. Målsättningen för butiken är att den ska öppna under senare delen av 2017.

Föreningsliv
Gällande föreningslivet finns en hel del aktiva föreningar i byn. Vi har bl.a. en väldigt aktiv fotbollsförening i Dösjöbro IF med över 400 st. medlemmar med barn-, ungdoms- och seniorverksamhet. Under 2016 spelar Damseniorer i Division 1 och Herrseniorer spelar i Division 3. Heja Dösjan!

För er som gärna dansar, så finns möjligheterna för det tillsammans med Trehäradsbygdens Folkdansgille som håller hov i Folkets Hus.

Här finns även Dösjebro Scoutkår som är en gedigen förening i Dösjebro sedan 1957 är det självklara alternativet på fritidsaktivitet om du föredrar att vara ute i naturen.